Събития и кампании

Кампании

КАМПАНИЯ НА КЛИНИКА ЛУКСОР ЗА ПРОФИЛАКТИКА НА ОЧНОТО ЗДРАВЕ В 10 БЪЛГАРСКИ ГРАДА5-16 Юни, 2023

КАМПАНИЯ НА КЛИНИКА ЛУКСОР ЗА ПРОФИЛАКТИКА НА ОЧНОТО ЗДРАВЕ В 10 БЪЛГАРСКИ ГРАДА

Очни лекари от болница Луксор прегледаха общо над 1000 пациента в Карлово, Хисаря, Калофер, Сопот, Раковски, Чирпан, Пещера, Калояново, Кричим и Съединение. Наш основен партньор в кампанията беше Байер България.

ЛЕКЦИЯ ЗА ВИДОВЕТЕ ВЪТРЕОЧНИ ЛЕЩИ ПРИ КАТАРАКТНА ХИРУРГИЯ ПРЕД ПОГ30 Март, 2023

ЛЕКЦИЯ ЗА ВИДОВЕТЕ ВЪТРЕОЧНИ ЛЕЩИ ПРИ КАТАРАКТНА ХИРУРГИЯ ПРЕД ПОГ

Д-р Георги Тасков разясни на членовете на "Пациентска органицация глаукома" за подходящите видове вътреочни лещи при глаукомно болни пациенти. Тежестта на заболяването е определяща за правилния имплант за съответния пациент.

ПРОФИЛАКТИЧНИ ОЧНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА ДИАБЕТНА РЕТИНОПАТИЯ08 Ноември, 2021

ПРОФИЛАКТИЧНИ ОЧНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА ДИАБЕТНА РЕТИНОПАТИЯ

СОБАЛ "ЛУКСОР" съвместно с Българската Асоциация по Диабет и Байер България организираха над 400 безплатни очни прегледи на диабетно болни в Панагюрище, Пазарджик, Пещера, Стамболийски, Асеновград и Смолян.

БЕЗПЛАТНИ ПРОФИЛАКТИЧНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА ДЕЦА В УЧИЛИЩНА ВЪЗРАСТ В ОЧНА КЛИНИКА „ЛУКСОР“7-10 Септември, 2021

БЕЗПЛАТНИ ПРОФИЛАКТИЧНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА ДЕЦА В УЧИЛИЩНА ВЪЗРАСТ В ОЧНА КЛИНИКА „ЛУКСОР“

По случай започване на новата учебна година, очна клиника „Луксор“ обяви безплатни профилактични прегледи за деца в периода от 7-ми до 10-ти септември 2021 година. По време на кампацията се консултираха над 100 деца от Пловдив и областта.

НАЦИОНАЛНА, БЕЗПЛАТНА, СКРИНИНГОВА КАМПАНИЯ: „ЗРЕНИЕТО Е ВСИЧКО! ПРЕГЛЕДАЙ СЕ!19-30 Май, 2021

НАЦИОНАЛНА, БЕЗПЛАТНА, СКРИНИНГОВА КАМПАНИЯ: „ЗРЕНИЕТО Е ВСИЧКО! ПРЕГЛЕДАЙ СЕ!

На 19-ти май 2021г. във Велинград и 20-ти май 2021г. в Смолян офталмолози от очна клиника "Луксор" прегледаха над 200 пациента от най-уязвимите групи - деца и хора около и над 50 години.

ПРОФИЛАКТИЧНИ ОЧНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА МАКУЛНА ДЕГЕНЕРАЦИЯ26 Юни, 2020

ПРОФИЛАКТИЧНИ ОЧНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА МАКУЛНА ДЕГЕНЕРАЦИЯ

СОБАЛ "ЛУКСОР" се включи в кампанията „Зрението е всичко! Прегледай се!“, организирана от Портал на пациента и Байер България. Безплатните прегледи са част от стартиралата през миналата година информационна кампания за профилактика на зрението.

НАД 100 ПРОФИЛАКТИЧНИ ОЧНИ ПРЕГЛЕДИ В КОПРИВЧИЦА7 Юли, 2019

НАД 100 ПРОФИЛАКТИЧНИ ОЧНИ ПРЕГЛЕДИ В КОПРИВЧИЦА

На 5-ти и 6-ти юли 2019г. заедно с община Копривчица очна болница "Луксор" организира кампания за профилактични очни прегледи. Над 100 копривченци бяха прегледани от специалистите на клиниката.

ПРОФИЛАКТИЧНИ ПРЕГЛЕДИ, НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ "ПРАВО НА ЗРЕНИЕ"4 Февруари, 2017

ПРОФИЛАКТИЧНИ ПРЕГЛЕДИ, НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ "ПРАВО НА ЗРЕНИЕ"

Кампания с фирма Алкон.Над 300 жители на Пловдив и региона на възраст над 55 г. преминаха през безплатен скрининг за катаракта и глаукома само за седмица. Това показват данните на Национална кампания „Право на зрение“, които бяха отчетени днес. Д-р Рада Бояджиева от Община Пловдив приветства инициативата, благодари на медицинските специалисти, участвали в нея и заяви, че кампанията винаги може да разчита на партньорството на Общината.

ПРОФИЛАКТИЧНИ ПРЕГЛЕДИ НА 100 ДЕЦА МЕЖДУ 4 И 10 ГОДИНИ4 Февруари, 2017

ПРОФИЛАКТИЧНИ ПРЕГЛЕДИ НА 100 ДЕЦА МЕЖДУ 4 И 10 ГОДИНИ

На 8 и 9 април в гр. Пловдив, очен медицински център "Луксор", организира безплатни профилактични прегледи за деца от 4 до 10 годишна възраст.

Събития

ОБЗОР НА ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИТЕ ВЪТРЕОЧНИ ЛЕЩИ В СОФИЯ8 Април, 2023

ОБЗОР НА ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИТЕ ВЪТРЕОЧНИ ЛЕЩИ В СОФИЯ

Д-р Георги Тасков води, а д-р Димитър Тасков модерира информативно събитие организирано от фирма Офталабс. Пред своите колеги д-р Тодор Тасков и д-р Георги Тасков изнесоха презентации относно модерните дизайни на вътреочни лещи.

ОБУЧЕНИЕ НА СПЕЦИАЛИЗАНТИ ПО ОЧНИ БОЛЕСТИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА В ЛУКСОР23-24 Февруари, 2023

ОБУЧЕНИЕ НА СПЕЦИАЛИЗАНТИ ПО ОЧНИ БОЛЕСТИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА В ЛУКСОР

Съвместно с Байер България беше организиран Eyelab, по време на който обучаващите получиха много полезна теоретична информация, а след презентациите имаха възможност на практика да поставят инжекции в свински очи с медикамент Eylea.

НОВО ПОКОЛЕНИЕ ВЪТРЕОЧНА ЛЕЩА В БЪЛГАРИЯ16 Април, 2022

НОВО ПОКОЛЕНИЕ ВЪТРЕОЧНА ЛЕЩА В БЪЛГАРИЯ

Д-р Димитър Тасков представя на своите колеги офталмолози възможностите за диоптрична корекция в пресбиопична възраст и лечение на катаракта с ново поколение вътреочна леща.

УДОСТОИХА ОФТАЛМОЛОГА Д-Р ДИМИТЪР ТАСКОВ ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ПЛОВДИВ14 Септември, 2021

УДОСТОИХА ОФТАЛМОЛОГА Д-Р ДИМИТЪР ТАСКОВ ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ПЛОВДИВ

На празничният Кръстовден, в Дома на културата „Борис Христов“, на д-р Димитър Тасков официално бе връчено званието Почетен гражданин на град Пловдив. Д-р Димитър Тасков е удостоен със званието заради изключителния си принос в областта на здравеопазването.

СДРУЖЕНИЕ "ПАЦИЕНТСКА ОРГАНИЗАЦИЯ ГЛАУКОМА" ПОКАНИ Д-Р ГЕОРГИ ТАСКОВ ЗА ЛЕКТОР17 Юни, 2021

СДРУЖЕНИЕ "ПАЦИЕНТСКА ОРГАНИЗАЦИЯ ГЛАУКОМА" ПОКАНИ Д-Р ГЕОРГИ ТАСКОВ ЗА ЛЕКТОР

Д-р Георги Тасков изнесе подробна презентация на тема "Как да запазим очите си" в Пловдив по инициатива на сдружение "Пациентска организация глаукома". Събитието имаше високо информативен харектер с цел профилактика на очни заболявания.

АКАДЕМИЧНИЯТ СЪВЕТ НА БАНИ ПРИСЪДИ ПОЧЕТНОТО ЗВАНИЕ НА Д-Р ДИМИТЪР ТАСКОВ3 Ноември, 2018

АКАДЕМИЧНИЯТ СЪВЕТ НА БАНИ ПРИСЪДИ ПОЧЕТНОТО ЗВАНИЕ НА Д-Р ДИМИТЪР ТАСКОВ

На Общо събрание на Управителния съвет на БАНИ / Българска академия на науката и изкуствата/, след отправена покана, д-р Димитър Тасков беше приет в състава на Академията и му беше връчено почетното звание "Член наблюдател" за особени заслуги в областта на медицината.

РЕВОЛЮЦИОНЕН МЕТОД ЗА КОРИГИРАНЕ НА АСТИГМАТИЗЪМ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРИЛОЖИХА В ПЛОВДИВ27 Септември, 2017

РЕВОЛЮЦИОНЕН МЕТОД ЗА КОРИГИРАНЕ НА АСТИГМАТИЗЪМ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРИЛОЖИХА В ПЛОВДИВ

За първи път в Пловдив бе използван революционен метод „4 в 1“, разработен от американска компания, който връща зрението на пациенти с астигматизъм, страдащи едновременно от далекогледство, късогледство и катаракта. При него се използва „умна“ изкуствена леща – вътреочен имплант, доставен по поръчка на известния офталмохирург д-р Димитър Тасков.

Д-Р ТАСКОВ ПОСТАВИ ВИСОКО ТЕХНОЛОГИЧЕН ИМПЛАНТ - НОВА АЛТЕРНАТИВА В БОРБАТА С ГЛАУКОМАТА18 Април, 2017

Д-Р ТАСКОВ ПОСТАВИ ВИСОКО ТЕХНОЛОГИЧЕН ИМПЛАНТ - НОВА АЛТЕРНАТИВА В БОРБАТА С ГЛАУКОМАТА

Имплантът е дълъг 6 мм колагенова тръбичка с отворче с дебелина на косъм. При поставянето му на точното място, се постига трайно намаляване на вътреочното налягане и спира необходимостта от постоянно използване на антиглаукомни медикаменти. Xen импланта се поставя в окото на пациента с помощта на два микроотвора като операцията е безшевна, минимално травматична и много бърза – около 5 – 10 мин. Нашият екип с радост наблюдава, че импланта започна да действа веднага след поставянето му, а резултатите на първия следоперативен ден бяха по-добри от очакваните.

ТОП ОФТАЛМОЛОЗИ ОТ ПЛОВДИВ И СТАРА ЗАГОРА ПРЕДАВАТ УМЕНИЯТА СИ НА МЛАДИ КОЛЕГИ7 Април, 2017

ТОП ОФТАЛМОЛОЗИ ОТ ПЛОВДИВ И СТАРА ЗАГОРА ПРЕДАВАТ УМЕНИЯТА СИ НА МЛАДИ КОЛЕГИ

Катедрата по очни болести в Медицински университет Пловдив стана част от национален проект за повишаване квалификацията на младите лекари. През уикенда специализанти по офталмология от Пловдив и Стара Загора се включиха в обучение, което се проведе в Аудиторния комплекс на МУ - Пловдив.

Новини

РЕФРАКТИВНА ХИРУРГИЯ - ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ЛАЗЕРНИТЕ КОРЕКЦИИ8 Април, 2023

РЕФРАКТИВНА ХИРУРГИЯ - ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ЛАЗЕРНИТЕ КОРЕКЦИИ

На съвместната конферецията на Джи Пи-та и офталмолози "Интегрира грижа за пациенти с очни проблеми" д-р Димитър Тасков представи възможностите за лазерна корекция на зрението, както и други опции за живот без очила.

НОВ МЕДИКАМЕНТ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА МАКУЛНА ДЕГЕНЕРАЦИЯ12 Май, 2022

НОВ МЕДИКАМЕНТ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА МАКУЛНА ДЕГЕНЕРАЦИЯ

Д-р Тодор Тасков изнася пред свои колеги резултатите на очна клиника "Луксор" при лечение на влажна форма на макулна дегенерация с нов медикамент

В ОФТАЛМОЛОГИЯТА НАПРЕДЪКЪТ НЕ СПИРА10 Декември, 2021

В ОФТАЛМОЛОГИЯТА НАПРЕДЪКЪТ НЕ СПИРА

Д-р Георги Тасков обяснява пред Капитал Здраве за новостите в областта на лазерната корекция на зрението, високотехнологичните дизайни на вътреочни лещи и очните медикаменти

Д-Р ДИМИТЪР ТАСКОВ ДАВА ИНТЕРВЮ ПРЕД ЕЖЕМЕСЕЧНОТО СПИСАНИЕ НА АПТЕКИ 36.61 Октомври, 2021

Д-Р ДИМИТЪР ТАСКОВ ДАВА ИНТЕРВЮ ПРЕД ЕЖЕМЕСЕЧНОТО СПИСАНИЕ НА АПТЕКИ 36.6

"Винаги сме се стремели към въвеждане на най-новите достижения в офтамологията" акцентира д-р Димитър Тасков пред списанието на верига аптеки 36.6.

КАТАРАКТА - ИНТЕРВЮ ПО БНР С Д-Р ТОДОР ТАСКОВ6 Юли, 2019

КАТАРАКТА - ИНТЕРВЮ ПО БНР С Д-Р ТОДОР ТАСКОВ

Д-р Тодор Тасков обяснява пред Българското Национално Радио за възможните причини за развитие на старческо перде - катаракта. Заболяването е социално значимо - засяга около половината хора на възраст между 60 и 70 години.

ДУХЪТ НА ЗДРАВЕТО ПО БТВ С Д-Р ДИМИТЪР ТАСКОВ И Д-Р ГЕОРГИ ТАСКОВ7 Март, 2019

ДУХЪТ НА ЗДРАВЕТО ПО БТВ С Д-Р ДИМИТЪР ТАСКОВ И Д-Р ГЕОРГИ ТАСКОВ

Д-р Димитър Тасков и д-р Георги Тасков разясняват за възможностите за корекция на зрението и живот без очила. Актрисата Латинка Петрова разказва за живота си след имплантирането на мултифокални лещи.

ТРАФИКНЮЗ: ЛАЗЕРНА КОРЕКЦИЯ НА ЗРЕНИЕТО15 Юли, 2018

ТРАФИКНЮЗ: ЛАЗЕРНА КОРЕКЦИЯ НА ЗРЕНИЕТО

Д-р Тодор Тасков обяснява за лазерните процедури в интервю пред Трафикнюз. Убеден във всички плюсове на тези процедури, той е преминал през лазерна корекция на зрението преди 4 години.

НАЦИОНАЛНА СРЕЩА НА ФОНДАЦИЯ "МЕДИИ, ОБЩЕСТВО, СЕМЕЙСТВО, ТРАДИЦИИ"28 Май, 2017

НАЦИОНАЛНА СРЕЩА НА ФОНДАЦИЯ "МЕДИИ, ОБЩЕСТВО, СЕМЕЙСТВО, ТРАДИЦИИ"

Д-р Димитър Тасков участва в национална среща на фондация "Медии, общество, семейство, традиции", организирана в курорта Албена. На срещата присъстваха утвърдени лекари и журналисти, а тазгодишната тема беше "Живот за здравеопазване - как?" и "Стилът на диалога или традицията - орел, рак и щука."За 16 път фондация МОСТ дава възможност за диалог върху новите проблеми, средства и методи в медицината. По време на срещата д-р Димитър Тасков представи новите технологии в очната хирургия, а именно имплантирането на най-новия Xen Gel Stent - нова, високотехнологична и по-безопасна алтернатива при лечението на глаукомата.

Д-Р ДИМИТЪР ТАСКОВ В "ДУХЪТ НА ЗДРАВЕТО" ПО БТВ16 Март, 2014

Д-Р ДИМИТЪР ТАСКОВ В "ДУХЪТ НА ЗДРАВЕТО" ПО БТВ

Тема на предаването: Съвременното лечение и диагностиката на очните заболявания с акцент диагностика и лечение на катаракта.